Het Belgische Beal International zet ‘organische kleuren’ in de hoofdrol bij de nieuwe interieurtrends. De reden: de Belg wil opnieuw voeling met de natuur. Centraal staan natuurlijke en donkere tinten, dicht aanleunend bij ruwe materialen, en aardetinten met hun delicate, lichtgevende en goudkleurige toets. Kortom, met de reeksen Mortex en Bealstone biedt Beal hét creatieve productgamma om je ‘natuurlijke’ stijl en stempel te drukken op het interieur.

Wat is mortex?

Mortex bestaat uit een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen. Het is een poeder dat aangemaakt moet worden met een speciale vloeistof. Qua samenstelling lijkt het op betoncire alleen bevat mortex geen epoxy- of polyurethaanharsen en is het na aanbrengen direct waterdicht. Met mortex kun je wanden, vloeren, aanrechtbladen en badkamermeubelen een authentieke betonlook geven. Het product is na aanbrengen volledig waterdicht en is dus niet alleen geschikt voor de woonkamer of slaapkamer maar ook voor keuken- of badkamer.

Mortex biedt vele oplossingen in badkamers en keukens

Wil u eens iets anders tegen de muren van uw badkamer dan de klassieke tegels? Kies dan gerust voor Mortex. Dit waterdicht product is heel betrouwbaar en het staat ook nog eens garant voor een mooie afwerking. Wij brengen deze coating-pleisterlaag aan in uw nieuwbouw en renovatieprojecten.

Mortex kan aangebracht worden in de meest uiteenlopende kleurtinten. Naast zijn waterdichte eigenschap zorgt het eveneens voor de juiste decoratie in uw kamer. Het is een perfect materiaal om uw volledige inloopdouche mee te bekleden. Naast muren kunnen ook wanden, plafonds en vloeren hiermee behandeld worden.

Niets houdt u tegen om ook op Mortex te rekenen voor bekledingen in uw keuken of woonkamer. Reken gerust op ons deskundig advies om uw keuze te maken.

Afwerken met vernis houdt mortex mooi.

Mortex is een geweldig product. Maar het is niet de bedoeling om de afwerking voortdurend bloot te stellen aan allerlei vuil. Toch lijkt het erop alsof gebruikers een beetje overmoedig raken door de sterkte, hittebestendigheid en andere fantastische eigenschappen. Beal Mortex blijft echter een product dat als natuursteen moet worden onderhouden.

De afwerkingsvernis is een tweecomponenten polyurethaanlak op waterbasis die milieuvriendelijker is dan de andere lakken die op de markt verkrijgbaar zijn. Je hebt de keuze uit mat, satijn en glans zodat je precies kunt aansluiten op het beoogde effect van je Beal Mortex-afwerking. Er worden steeds twee of drie ( in nat gedeelte ) fijne lagen van elk 40 micron voorzien.

Mortex, harmonie van living tot zwembad en keuken

Wegdromen naar de natuur: het is een leidmotief dat zich stevig genesteld heeft in de interieurs van de laatste jaren. Alsof we binnen maar toch buiten willen zijn, of alleszins contact houden met de elementen… Met Beal Mortex haal je die voor het platteland typerende, uitgesproken contrasten rechtstreeks in je woning. Mortex is een hoogtechnische mortel, verkrijgbaar in 64 verschillende kleuren en oneindig veel tinten op maat. Hij kan worden aangebracht op vloeren, muren, in badkamers, zwembaden,…

Zo tovert een vakman met Mortex moeiteloos een uniek houteffect op de muur, maak je het zwembad groen in plaats van het eeuwige blauw, en laat je de badkamer letterlijk baden in avontuurlijk watergroen in plaats van steriel, chloorachtig wit… Zelfs het houten werkblad van de keuken kan worden bekleed met Mortex in de tint terra cotta. Een dun laagje volstaat voor een waterdichte, resistente en flexibele afwerking in kleur. Mét de keuze tussen een glad en homogeen oppervlak of een gewolkt effect met textuur voor een rustieke look.

Plaatsing door een vakman (plaatsing en producten): tussen 100 € en 145 € btwi/m²
Zelf plaatsen (enkel producten): tussen 35 € en 50 € btwi/m²

Bealstone, de natuur aan je voeten

Misschien is het dankzij de economische crisis dat we opnieuw oog krijgen voor het echte, pure en authentieke van de aarde. De ‘plattelandskleuren’ komen namelijk ook terug in de vloer. Een licht chauvinistisch trekje voor je eigen streek is weer helemaal oké in België, en het platteland fungeert daarbij als bron van inspiratie voor materialen en kleuren.

Bealstone geeft die ontmoeting tussen platteland en stedeling een concrete invulling. Kijk maar naar restaurant Tero in Waver, waar de vloer uit donkere tinten en goudkleurige stenen bestaat. In deze vloer komen ‘natuur’ en ‘elegantie’ elkaar tegen. Of beter, ze verenigen zich, versmelten met elkaar.

Afhankelijk van de inspiratie zijn talloze creaties mogelijk. Voor de liefhebbers van de Belgische kust: wat dacht je bijvoorbeeld van een badkamervloer in verguld zand met scherven van schelpen? De kracht van Bealstone is dan ook hij als een kameleon zich volledig aanpast aan persoonlijke stijl of smaak.

De minerale pleister Bealstone kwam eind 2011 op de markt en is vooral bestemd voor vloeren. Het product biedt een hedendaags alternatief voor betonuitvoering stijl granito/terrazzo. Een dun laagje en droog schuren volstaan om deze materialen te renoveren en te herstellen tot in de kleinste details.
Plaatsing door een vakman (plaatsing en producten): vanaf 145 € btwi/m²


Natuzzi zetels

’s Werelds bekendste meubelmerk, Natuzzi, ontwerpt meubelen en accessoires voor jouw woon-, eet-, en slaapkamer, volledig vervaardigd in Italië. Door het combineren van design, functionaliteit, materialen en kleuren zorgt Natuzzi voor harmonie bij jou thuis. En wie wil dat nu niet? Bezoek onze winkel in Denderhoutem en ervaar het zitcomfort van de zetels en salons van Natuzzi.

Zetels

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet